Na een zomer vol activiteiten is de rust teruggekeerd in ons bergdorpje. Ons personeel is op vakantie, renovaties zijn aan de gang in het hotel en we gebruiken onze tijd om ons te inspireren. In dit bericht nemen we je mee langs onze hoogtepunten van afgelopen zomer en blikken vooruit op aankomend winterseizoen. 

Aan het begin verwelkomden we onze fietsgroepen, waaronder WTC Knesselare, de Galibiero’s en de Windjammers, die ons voor de derde keer op rij (!) bezochten. Begin juli organiseerde Puy het Frans kampioenschap mountainbike. Wij trapten af met een avond voor alle vrijwilligers, met als eregast oud-wereldkampioen én bewoner van Puy Saint Vincent Jordan Sarrou. Later in de zomer kwam Maats Cycling met hun klanten op bezoek: ze schreven er een verslag over.

Herinner je de grote reis van Valentijn en Yvonne nog? Ze keerden begin augustus met hun gezin terug uit Thailand, en je kunt hun reisverslagen op Polarsteps teruglezen.

Halverwege augustus stonden 60 avonturiers van familie Van der Valk op de stoep voor een buitensportweek. Samen trokken we de bergen in om te kajakken, klimmen, canyoningen en fietsen. Hoogtepunt was een wandeling naar een berghut, gevolgd door een diner én overnachting in het hooi van een koeienstal.

Beleving in de bergen, daar houden wij van. Met chalet AlpeLune organiseerden we in september de eerste editie van Le Pilgrimage. Een bonte fietsgroep van zeven nationaliteiten maakte een 4-daagse graveltocht door onze achtertuin. Onze Valentijn fietste ook mee!

Benieuwd hoe het hem afging? Lees het report & bekijk de beelden op de Insta. Nog een aanrader: Fernwee maakte films van elke etappe. Bekijk de eerste hierboven. Etappe 2 & 3 staan op YouTube.

Nu is het ‘tussenseizoen’ en gebruiken we onze tijd voor inspiratie. Onze chef-kok Anne bezocht met Simon in september chateau Tour des Genets aan de voet van de Mont Ventoux. Tijdens het oogstseizoen kregen ze een rondleiding van het gehele proces, vanaf de druif tot aan de fles. Met een kleine kater beklommen ze de volgende dag het beest van de Provence, de Ventoux…!

Tot slot zetten we een geliefd duo in het zonnetje. Want onze Abel en Frederique gaan ons helaas verlaten. Wat hebben jullie de afgelopen 2 jaar veel gasten blij gemaakt. Veel dank voor jullie glimlach en ontzettend veel plezier bij jullie volgende avonturen.

Inmiddels is de eerste sneeuw alweer gevallen in Puy-Saint-Vincent. Tot snel in Hotel Saint Roch!