Het is tijd om de kaarsjes uit te blazen, want deze winter vieren we het 10-jarig bestaan van Hotel Saint Roch! Het lijkt als de dag van gisteren dat Vincent, Ilonka, Yvonne en Valentijn stuntelden toen ze tien jaar geleden voor het eerst binnenstapten en het lichtknopje in het donkere hotel niet konden vinden.

En kijk waar we nu zijn: tien jaar en elf winterseizoenen verder. Het bedrijf bruist deze winter als nooit tevoren. Lees je mee?

Anne, onze chef-kok, is nu mede-eigenaar van het hotel! Samen met Simon verhuisden ze vier jaar geleden naar ons bergdorpje en werden ze verliefd op zowel de natuur als hun werk. Anne doet niets liever dan onze gasten blij maken met haar kleurrijke gerechten. ‘Eten is een feest, een traktatie. Daarmee wil ik mijn gasten verrassen en hopelijk met een glimlach naar buiten zien stappen. Leer Anne en haar keukenteam kennen op onze website!

Er viel nog veel meer te vieren! Op Oudjaarsavond verwelkomden we liefst 160 gasten voor een uitgebreid 7-gangen diner. De nieuwjaarsparty ging door tot in de kleine uurtjes. Ook trokken we er zelf op uit en bezochten (op de slee!) een hut in de bergen. Zelfs de allerkleinsten delen mee in de feestvreugde bij Saint Roch, getuigen de wekelijkse Pizza Party’s.

En die sneeuw? Die lacht ons toe! Terwijl horrorverhalen rondgaan over groene skipistes in de Alpen, prijken wij met trots in de top-10 van meeste sneeuwval van Frankrijk. En dat is mede door ons microklimaat al jaren zo. Wintersport.nl schreef een artikel over oa. onze sneeuwzekere status.

We knijpen in onze handen en zijn ons tegelijkertijd bewust van de grillen van Moeder Natuur. Gelukkig is ons hotel ook in de zomer een plek vol avontuur!

Een voorproefje van onze zomerplanning: we ontvangen de leukste fietsgroepen in juni, de Tour de France komt weer voorbij in Briançon en Embrun, net als het Franse Kampioenschap MTB. Je kunt deelnemen aan een bergretreat in ons chalet in juli, en voor spanning en sensatie moet je bij Le Pilgrimage zijn (hoewel die al binnen 24 uur uitverkocht was..!).

Hoe zien jouw avonturen er uit deze zomer?

Hopelijk tot gauw!

Team Saint Roch