Ga pad met een sneeuwschuiver
Je kunt op pad met een sneeuwschuiver. In het (schemer)donker ga je het bos in en ontdek je Puy Saint Vincent een nieuwe manier. Er is plek voor 9 personen, je bent 2 uur onderweg en een drankje is inbegrepen. € 38 per volwassene; € 29 per kind. Tijdig reserveren noodzakelijk. Meer info lees je hier. 

Mountainbiken in de sneeuw
Er zijn verschillende tochten te maken met een elektrische mountainbike. Fietsen en gids zijn te boeken naast ons hotel. Ook hierbij is reserveren op voorhand verstandig. Meer informatie zie je hier.

Tocht met sledehonden
Maak een tocht maken met de sledehonden van Mushing Addict in Puy-Saint-Vincent. Hun reserveringen openen vanaf 1 november en voor de vakantieweken zitten ze heel snel vol. Bekijk hier het aanbod voor sledehonden in Puy-Saint-Vincent. Als er bij in de buurt geen beschikbaarheid is, kun je ook terecht in de vallei Freissinières: boek een sledehonden tocht met Dingo Traineau. Zij bevinden zich op 20minuten rijden en hebben vaak nog wel plek. Omdat Freissinières geen skistation is, heb je hier nog meer ruige natuur beleving.

Het honinghuisje – La maison du miel
De Engelsen zouden zeggen ‘a hidden gem’, dit knusse plekje in de sneeuw. Je gaat er heen voor een kop koffie of warme chocomelk met heerlijk huisgemaakte lekkernijen erbij met natuurlijk honing als favoriete ingrediënt. Het is ook een klein museum, waarbij je de koningin en haar bijenvolk in levende lijve kunt bewonderen. Ook kun je hier je voorraad echte honing uit de Hautes Alpes inslaan. Open van 10-12h en van 14-18h. Alleen tijdens de vakantieperiodes. Het gratis treintje dat door Puy-Saint-Vincent rondrijdt, heeft een stop ‘Maison du miel’. Bekijk de website voor meer informatie. 

Met paard en slee op pad
Ontdek het prachtige Villaret met paard en slee. Opstapplek is ‘het centrum’ van Puy-Saint-Vincent op 500m van het hotel. Uiteraard wel reserveren.

Gratis treintje
Tijdens de vakantieweken rijdt er een treintje door het dorp die je onder andere naar station 1600 brengt, of naar het honinghuisje. Het is gratis, en rijdt op alle dagen behalve zaterdag. Tijden vind je hier.

De igloo van Pelvoux
In het kleine skistation Pelvoux (15 minuten rijden vanaf Puy Saint Vincent), opent ieder jaar in de derde week van december de iglo. Ieder jaar met een ander thema. Je vindt hier prachtige ijssculpturen, een labyrint, een schaatsbaan, en oudfranse spelletjes, in een heel knusse sfeer. Een aanrader, zeker met (jonge) kinderen. Met je 6-daagse galaxie pas, kun je het bezoek aan de igloo ook combineren met een dagje skiën in Pelvoux. Meer informatie lees je hier. 

Andere activiteiten in de sneeuw
Sneeuwschoenwandelen, toerskiën, off-piste skiën, sleeën, parapenten, snow-trailen, snake gliss… er zijn nog veel meer leuke dingen te doen in de winter. Bekijk de website van Pays des Écrins, ons lokale toeristisch bureau voor allerlei andere leuke activiteiten.

Informatie over het skigebied
Ga voor actuele info, webcams en sneeuwhoogten van skigebied Puy-Saint-Vincent naar deze pagina.

Foto’s: Rogier van Rijn, Thibaut Blais