Tijdens de 19e etappe van de Tour de France, die de renners op vrijdag 19 juli met de Col de la Bonette over het dak van de Tour voerde, organiseerde Hotel Saint Roch een bijzondere lunch langs de route vlak buiten Embrun, waar de start van deze koninginnenrit was.

De gasten fietsten via een mooie binnendoorweg naar het aangewezen lunchpunt, dat in een scherpe haarspeldbocht langs de route lag met perfect uitzicht op het peloton. Ook Le Patron was erbij en deelde aan alle aanwezigen speciale Tour-sokken uit. Zo stonden de wielerfans gesoigneerd langs het parcours om het wielerspektakel te aanschouwen.

Terwijl de bolletjestrui-taart werd aangesneden, zagen we de Tourkaravaan al in de verte aankomen. Met een mond vol taart haastten de kinderen zich naar de weg om hun tour-goodies te scoren.

Toen de rust was teruggekeerd, werd het buffet geopend. De barbecue lunch was bereid door het keukenteam van Hotel Saint Roch en bestond uit rijk gevulde salades en kleurrijk belegde broodjes. De gasten genoten van hun maaltijd en terwijl enkelen voor de tweede keer opschepten, verraadde het geluid van de helikopters het naderende peloton.

Kort na de start in Embrun ontstond er een ontsnapping en een kopgroep van een man of twintig, waaronder Wilco Kelderman van Jumbo-Visma. Opnieuw snelde men naar de kant van de weg om het perfecte zicht op de tour te hebben. ‘Kom op Wilco’, werd er geroepen toen de vroege vluchters voorbij vlogen. Ongeveer twee minuten later volgde de rest van het peloton, waaronder de gele trui drager Tadej Pogačar en zijn naaste achtervolger Jonas Vingegaard.

Direct nadat het peloton voorbij raasde, volgden de ploegleidersauto’s waarvan de wagen van Alpecin-Deceuninck even stopte. Want ook de ploegleiders van Mathieu van der Poel was de goed verzorgde lunch opgevallen en ze stopten subtiel hun wagen vol fietsen naast het buffet. In ruil voor een bidonnetje kregen ze een broodje mee voor onderweg, want met de Col de Vars en Col de la Bonette in het vooruitzicht was de etappe nog lang. En hoe het met die bidon afliep? Dat lees je hier.

De etappe werd later gewonnen door Tadej Pogačar, die enkele kilometers voor de meet onder meer de ontsnapte Wilco Kelderman inhaalde. Wil je de volgende keer ook zo’n onvergetelijke Tour-ervaring? Houd dan onze kanalen in de gaten, want ook volgend jaar is de kans groot dat het wielerspektakel weer door de Zuid-Franse Alpen trekt.