Col de Lautaret: snelste weg door de bergen
Je kunt de D1091 kiezen, Grenoble – Briançon via de Col du Lautaret. Een mooie weg door de bergen vanaf Grenoble. De afstand niet groot, maar de rit duurt ongeveer 3 uur. Verkijk je hier niet op. Deze weg kan bij slecht weer (sneeuw en wind) vastlopen of afgesloten worden. Overweeg dan om via de Fréjus-tunnel te rijden.

Frejus-tunnel: minder bergwegen, maar 30 min langer en tol
Je kunt via de Fréjus-tunnel gaan over de A43. Dan passeer je Italië en de Col de Montgènevre. Deze weg is niet sneller dan via de Col du Lautaret, maar je zit langer op de snelweg en minder op bergwegen. Deze tunnel kost ter plekke voor een personenauto € 44 voor een enkele reis, € 55 voor een retour (let op! retour is maar 7 dagen geldig).

Route Napoléon over Gap: geen col over, 45 min langer
Je kunt ook de Route Napoléon nemen: neem vanaf Lyon de A43/A48 naar Grenoble, dan richting Gap, vervolgens Embrun en Puy-St-Vincent. Deze route duurt ca 45 min langer. Bij deze route hoef je geen echte col over. 

Aankomen in Puy Saint Vincent

  • Volg de borden “STATION 1400”. Er staan vervolgens borden “Hotel Saint Roch***” zodra je het station binnenkomt rijden.
  • Direct na de overdekte parkeergarage neem je het eerste steile weggetje rechts omhoog.
  • Parkeren kan gratis voor de deur van het hotel. Als de parkeerplekken bezet zijn, parkeer je tijdelijk voor de deur om je spullen uit te laden. Daarnaast parkeer je de auto op de gratis parkeerplaats achter de slagboom. 
  • Overdekt (betaald)parkeren kan in de parkeergarage direct onder het hotel. 
  • Heb je ons appartement of chalet gehuurd, ook dan verwelkomen we je graag in het hotel. Vandaar zullen we je begeleiden naar je appartement.

Extra informatie

  • Actuele status van routes en sneeuwvrije wegen: inforoute05
  • Goed voorbereid op pad: zorg voor winterbanden, passende sneeuwkettingen en handschoenen. Daarnaast eventueel een warme deken voor de kleine kans dat je in de file op een berg staat.