PUY SAINT VINCENT, 11 FEBRUARI 2023 – Groene pistes en gesloten skistations? Niet in Puy Saint Vincent. Ons kleine skidorp voerde in december met ruim 2 meter sneeuw de lijst aan met meeste sneeuwval van heel Europa!

Die snowdump zorgde al vroeg in het seizoen voor veel winterpret. We ontvingen de Franse nationale skiploegen en ons was hotel al vroeg gevuld. Ons nieuwe team kon direct aan de bak, met kerst en oud en nieuw in aantocht. Hoe die eerste weken verliepen zie je in dit filmpje.

Waar we het meest blij van werden was de ontvangst van de British Ski Club for the Disabled (BSCD). Deze Engelse groep bezoekt Hotel Saint Roch al meer dan 40 jaar (!) en was na twee covidjaren weer terug. De één is blind, de ander heeft het syndroom van Down, is autistisch of kan niet lopen. Dat maakt niets uit: dit stel mooie mensen bewees maar weer eens dat sport voor iedereen is!

Ondertussen kookt het keukenteam onder het motto #partyonyourplate er lustig op los en werd Valentijn geïnterviewd door Wintersport Magazine. Met een knipoog naar de Ik Vertrek aflevering van verleden jaar, plaatste Wintersport een interview met Valentijn: “Ik Blijf!”

Tot slot een vooruitblik: want voor je het weet, kan er weer gefietst worden. Nieuwe groepen popelen om de cols te bedwingen. Ook de Windjammers uit Amsterdam zijn weer van de partij. Hoe het Windjammers Camp met de Tour de France vorig jaar verliep, lees je hier. Alvast in de stemming komen? Neus rond in onze routecollectie op komoot.

Groetjes uit de sneeuw!

Team Saint Roch

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel Saint Roch (@hotelsaintroch)

Blog overzicht

Delen

Auteur

Simon Rosmolen

Categories: Nieuws, Wintersport

Lees ook

  • 1 mei
  • 1 mei
  • groep op wintersport terras hotel Saint Roch
    21 februari