IK VERTREK, 21 MEI 2022 – In de uitzending van zaterdag 21 mei 2022 hebben we een weerzien met Valentijn en Yvonne Van der Valk. Sinds hun eerste vertrek in 2012 is er veel veranderd en is er naast gezinsuitbreiding ook een nieuwe accommodatie gebouwd.

Update Familie Van der Valk – Puy Saint Vincent
De afgelopen 8 jaar waren heftig maar hebben we een hoop gerealiseerd. De coronatijd werd voor ons een tijd van bezinning en herstel. In de maanden van lockdown genoten we van ons gezin, natuur en rust, en namen de tijd om te bedenken wat de volgende fase moest worden. ‘Leef!’ werd ons lijflied, en regelmatig dansten we met z’n vijven in de woonkamer terwijl we de tekst brulden.

We vonden mensen waarmee we ons basisteam versterkten en met wie we de verantwoordelijkheden konden delen. Dit zorgde voor meer levenskwaliteit voor ons, en tegelijkertijd voor een hogere kwaliteit in het hotel. Zo werd met de komst van chef Anne en haar vriend Simon ieder bord dat uit de keuken komt een waar feestje, en dat ook nog eens met meer lokale en eerlijke producten.

Naast onze succesformules voor wintersporterts en fietsers, hebben we eind april ook onze eerste yoga en outdoor retraite kunnen geven samen met zus en schoonbroer. Een try-out voor de programma’s die nog gaan komen: met echte aandacht voor lichaam en geest, in balans met de natuur om ons heen.

Een nieuw avontuur
Deze balans wordt ook het thema van de reis voor volgend voorjaar. Want de kogel is door de kerk: april 2023 pakken we de rugzakken (misschien fietsen) weer op om 4 maanden met onze kinderen op avontuur te gaan. Om geïnspireerd te worden door mensen die in balans met de natuur leven, en onze eigen natuur weer meer te ontdekken. En met de missie die wijsheid mee terug te nemen om die in ons dagelijks leven tot uiting te brengen, evenals in de manier waarop we het hotel draaien.

Of we ooit nog weggaan uit Puy Saint Vincent?
Voorlopig niet! Het authentieke bergdorpje is in de loop der jaren steeds meer onze plek geworden. Bij ieder seizoen dat aanbreekt, verzuchten we tegen elkaar: dìt is echt ons favoriete seizoen. De lente waarin alles weer groen wordt, de lucht zo intens blauw en de velden vol bloem. De warmte van de zomer, en drukte van familie en vrienden die komen fietsen, raften, klimmen en huttentochten maken. De vurige kleuren van de herfst die zich aftekent tegen soms al witte bergtoppen, vergezeld door een aangename rust. Dan weer de eerste sneeuwvlokken waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt, en die de wereld voor een aantal maanden volledig transformeren in een wit paradijs.

We kunnen ons geen betere plek wensen voor onze kinderen: ze hebben het alle drie erg naar hun zin op het dorpsschooltje van in totaal 32 leerlingen, en corrigeren ons inmiddels wanneer we Frans praten (of nog erger: lachen ons uit). In de winter zijn ze iedere dag aan het skiën en kunnen we alleen Lilou (4) nog net bijhouden. En ook de andere maanden van het jaar zijn ze veel buiten, en worden er hutten en dammen gebouwd. Als we ’s ochtends met z’n allen naar school lopen en Iza wijst naar een laaghangende wolk die de bergtoppen mysterieus verhult terwijl ze gelukzalig voor zich uit mompelt: “Wauw, wat mooi”, dan zijn wij de gelukkigste mens op aarde.

Onze basis
Een evaluatie van de afgelopen tijd zou niet compleet zijn, zonder onze dankbaarheid uit te spreken naar Vincent en Ilonka. Op het moment dat wij in 2011 Puy Saint Vincent kwamen binnen fietsen hebben zij ons met open armen ontvangen en gaven ons al het vertrouwen om samen met hen chalet en camping te draaien. Sindsdien hebben die samenwerking en vriendschap zich alleen maar verdiept.

Een basis waarop alle volgende samenwerkingen voortbouwden. Er zijn al heel wat medewerkers gekomen en ook weer gegaan, maar met iedereen hebben we niet alleen samengewerkt maar ook voor een tijdje het leven gedeeld. En dat schept een band. Een band die we zeer zeker ook bij het huidige topteam ervaren: Anne, Simon, Martijn, Abel, Frederique, Axel, Eloïse, Margaux, Sophie, Sarah, Patrick, Veronique, Laura…

Dankbaar zijn we ook voor alle mensen die we hier de afgelopen jaren hebben ontvangen, en voor alle bijzondere momenten die we met hen hebben gedeeld. Zonder hen had het leven er hier voor ons heel anders uitgezien. Op dit moment is het hotel nog dicht, maar over een paar dagen ontvangen we onze eerste fietsers. De tour de France heeft op 13 juli een finish op de col du Granon, hier 30km vandaan, dus het belooft sowieso een mooi fietsseizoen te worden!

Tekst: Ik Vertrek

Blog overzicht

Delen

Auteur

Simon Rosmolen

Categories: Nieuws

Lees ook

  • 1 mei
  • 1 mei
  • groep op wintersport terras hotel Saint Roch
    21 februari