Blog

Fietsvakantie in de Alpen

Een fietsvakantie op een bijzondere lokatie? Wij weten nog wel een adresje: een hotel met een verhaal. In de zomer van 2022 zorgde de Deense wielrenner Jonas Vingegaard van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma op de legendarische Col du Granon voor een groot wielerspektakel. Hij fietste tijdens een professioneel stukje fietsen in de Alpen op de loeizware beklimming weg bij tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogačar.

Wat iedereen toen al dacht, bleek uit te komen: op de Granon heeft Vingegaard de eindzege van de Tour de France veiliggesteld. Het mooie is dat deze beklimming op enkele tientallen kilometers ligt van Hotel Saint Roch, een fietshotel in de zuidelijke Alpen. Naast de Granon kunnen enthousiaste fietsers zich rondom het hotel ook nog wagen aan bijvoorbeeld de Galibier, Agnel, Izoard, Vars en de Bonette.

Berghotel met zonovergoten terras

Het is toch heerlijk om tijdens een fietsvakantie overdag door de zonnige en uitdagende Alpen te fietsen om vervolgens direct bij terugkomst op een met zonovergoten terras een vers bordje pasta voorgeschoteld te krijgen? Zo’n terras heeft fietshotel Saint Roch. Ook is er een zwembad voor wat verkoeling, een sauna en jacuzzi voor broodnodige ontspanning voor de spieren en ’s avonds een heerlijk en kleurrijk driegangendiner.

Op verzoek kunnen ook sportmassages worden gegeven. Sportwedstrijden kunnen in de bar worden bekeken op het grote scherm, liefhebbers kunnen zich verlekkeren aan ons uitgebreide speciaal bier-assortiment. In het restaurant hebben wij een grote spelletjeskast staan, s’ avonds worden er dan ook geregeld spelletjesavonden gehouden of kan er worden ontspannen met een boekje in de hotelbar.

Loading...

Fietshotel gerund door fietsfanaten

Ons fietshotel wordt gerund door fietsfanaten: wij weten wat fietsers fijn vinden om maximaal te kunnen genieten van een fietsvakantie. Hotelmedewerkers fietsen op verzoek mee als tourgids of gewoon omdat het gezellig is.

Wij snappen ook als geen ander dat in fietsgroepen niet iedereen hetzelfde niveau heeft: wij kunnen dan ook goed adviseren wat wel en wat niet leuk is om zo te kunnen verzekeren dat het voor iedereen leuk kan zijn. En voor de mensen die wat terugdeinzen bij de gedachte dat ze een alpenreus moeten beklimmen: ook voor beginnende fietsers zijn voldoende uitdagende fietsroutes in de omgeving.

Op verzoek kunnen ook sportmassages worden gegeven. Sportwedstrijden kunnen in de bar worden bekeken op het grote scherm, liefhebbers kunnen zich verlekkeren aan ons uitgebreide speciaal bier-assortiment. In het restaurant hebben wij een grote spelletjeskast staan, s’ avonds worden er dan ook geregeld spelletjesavonden gehouden of kan er worden ontspannen met een boekje in de hotelbar.

Specialisten in fietsgroepen

De faciliteiten in het hotel en de kennis die wij de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd maken dat wij ons inmiddels specialisten kunnen noemen in het ontvangen van fietsgroepen. Werkelijk niets is voor ons te gek: we kunnen een weekprogramma samenstellen en overheerlijke lunches verzorgen op de top van een Alpencol. En dat is best bijzonder: bij het behalen van de top worden hotelgasten opgewacht en mogen ze aan de picknicktafel aanschuiven. Wij maken verse pannenkoeken, smeren belegde broodjes en verzorgen verse sappen. Hotelgasten kunnen na een lunch met waanzinnig uitzicht de tocht weer voortzetten.

Hotel Saint Roch ligt op de grens van het gigantische natuurpark Les Ecrins: vaak genoemd als het meest zonnige natuurreservaat van Frankrijk. Omdat het altijd zo zonnig is en ook fietsers het leuk vinden om andere sporten te ontdekken, zien we geregeld dat groepen ook andere dingen willen doen. Denk aan mountainbiken, raften, klimmen, via ferrata en parapenten.

Hotel Saint Roch ligt pal aan de piste: in de zomer dus ook de perfecte plek voor het spectaculaire downhillen. Fietsen kunnen naast het hotel worden gehuurd en de lift ligt recht voor het hotel, perfecte condities dus om ook andere activiteiten te ondernemen.

Loading...

Fietsvakantie voor groepen

We hebben al veel groepen mogen ontvangen die ons hotel hebben bezocht om te werken aan de teamspirit. ’s Ochtends kunnen we yogasessies verzorgen en met de aanwezige beamer kunnen presentaties worden gegeven. Omdat het complete hotel kan worden afgehuurd en alle mogelijke activiteiten kunnen worden georganiseerd kan het de perfecte plek zijn om van een onbezorgde vakantie/teambuildingweek te kunnen genieten.

Een bezoek aan Frankrijk is natuurlijk pas geslaagd na een heus Jeu de boules-toernooi. Op ons terras ligt een mooie baan met daaromheen statafels: de perfecte condities voor een mooi toernooi gecombineerd met een borrel of barbecue.

Groepen vinden het vaak leuk om de laatste avond iets speciaals te organiseren: denk aan een karaoke avond, pup-quiz of een feestavond waarbij de hotelbar wordt omgetoverd tot een disco. Wij begrijpen dat iedere fietsgroep andere wensen heeft: wij zullen dan ook helpen met het samenstellen van de perfecte fietsweek. En zoals gezegd: niets is te gek en bovenal willen wij onze hotelgasten een onvergetelijke ervaring bezorgen en helpen met het maken van prachtige herinneringen!

Lees meer over ons fietshotel en het ons betrokken team van enthousiaste fietsers? Interesse in een verblijf? Neem dan contact met ons op.