In Puy Saint Vincent, midden in het Ecrins Massief, ligt berghotel Saint Roch. Dit hotel wordt gerund door buitensportliefhebbers en fietsfanaten. En die werken hier niet voor niets, want het Ecrins staat bekend als een van de mooiste natuurparken van Frankrijk. Tel daar de Col du Galibier, Col d’Izoard, Col Agnel en de Col du Granon in de directe omgeving bij op en jouw fietsvakantie is compleet.

Het hotel ligt in de zonnige Zuid-Franse Alpen, op enkele kilometers van Briançon. Dat is het vermelden waard, want in tegenstelling tot de andere kanten van de Alpen, schijnt hier meer dan 300 dagen per jaar de zon. Geen wonder dat dit hotel jaarlijks dé uitvalsbasis is voor actieve winter- en zomervakanties.

De omgeving van het hotel is wonderschoon en schreeuwt om op de fiets verkend te worden. Deze Collectie telt vijftien uiteenlopende Tours, met ritten over de meest bekende cols, zoals de Galibier, Izoard, Agnel, de Bonette en de Italiaanse Finestre. Bedwing de Alpencols en treedt in de sporen van grote Tourwinnaars zoals Anquetil en Hinault, Merckx en Zoetemelk, die hier stuk voor stuk wielergeschiedenis schreven.

Maar er is hier nog zoveel meer te ontdekken. Want juist de kleinste en rustigste wegen zijn het leukst om te fietsen. Neem bijvoorbeeld de fietstocht naar een van de drie valleien rond Puy Saint Vincent. De route brengt je naar het hart van de Ecrins, waar de natuur op zijn mooist is. Je voelt pas écht dat je bestaat als je Pre Madame Carle omhoog klimt en omgeven wordt door besneeuwde toppen van 4.000 meter, reusachtige gletsjers en bulderende rivieren. Of wat te denken van de rondrit van Lac de Serre Ponçon, met tal van panoramische uitzichten over dit azuurblauwe stuwmeer.

Los van de bergen en natuur kom je in deze Collectie ook culinaire hoogtepunten tegen. Zo combineer jij je fietstochten met bezoekjes aan de lekkerste restaurants, boulangeries, ijszaken en cafés voor koffie en taart. Want reken maar dat je in fietssteden als Briançon, Embrun, Guillestre, Barcelonnette en Bardonecchia je innerlijke mens kunt verzorgen. En natuurlijk is geen fietscollectie compleet zonder een echte Coffee Ride. Santé!

Tot slot enkele praktische mededelingen. Zorg er altijd voor dat je voldoende warme en winddichte kleding bij je hebt. Zeker als je van plan bent één van de cols te rijden. Bekijk ook altijd de weervoorspellingen, want er zijn dagen bij dat je liever niet bovenop de Galibier staat. Zorg vanzelfsprekend voor voldoende voeding en drinken. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om water bij te vullen. Ook heeft nagenoeg ieder dorpje fonteintjes waar je heerlijk bergwater kunt tappen.

Hotel Saint Roch is geopend van juni t/m september en december t/m april. Het hotel is voorzien van ruime kamers, sauna, jacuzzi, zwembad en een zonnig terras. Chef kok Anne Pekelharing bereidt in de keuken een feestje op je bord: lokaal, voedzaam en kleurrijk. Bovendien is het team fiets- en route kundig, zodat jij echt alleen nog maar aan fietsen zelf hoeft te denken.

Blog overzicht

Delen

Auteur

Simon Rosmolen

Categories: Fietshotel

Lees ook

  • 1 mei
  • 1 mei
  • groep op wintersport terras hotel Saint Roch
    21 februari