Stalen exoten, carbon gravelbikes en blitse lefty’s hangen in de fietsruimte van Hotel Saint Roch. Het is een uur voor de start van Where The Streets Have No Name in de Alpen. Onder een strakblauwe hemel en in de felle Franse zon spatten de kleuren van de frames uiteen als ze één voor één naar buiten worden gerold. Op het terras klinkt ontspannen muziek en tijdens het laden van de routes wordt nog een laatste kop koffie gedronken. Een bont gezelschap van ‘vrienden van’, organisatie en komootambassadeurs Martijn van Strien (Fernwee), Erwin Sikkens en William van der Staaij staan aan de start voor de eerste editie van WTSHNN Alpen.

Ik neem je mee terug naar december 2020, toen Anne en ik net aankwamen in Puy Saint Vincent. Tussen de voorbereidingen voor de opening van ons hotel door, pakte ik de fiets om onze nieuwe achtertuin te verkennen. Het was koud, ver onder het vriespunt. Maar neerslag was nog niet gevallen, dus de wegen en hellingen waren nog vrij van sneeuw. Buiten adem kwam ik boven en stond ik versteld van het waanzinnige Alpenlandschap waar ik op uitkeek.

Puy Saint Vincent ligt in het Ecrins Massief, een van de mooiste natuurparken van Frankrijk en volgens velen het minst geschonden berglandschap van de Alpen. Het is hier rauw en onaangetast. De hellingen van Puy Saint Vincent bestaan uit een omvangrijk netwerk van gravelpaden en singletracks, voorzien van de meest spectaculaire uitzichten op snelstromende rivieren, dalen en gletsjers.

Ik wist het zeker, deze locatie is uniek en zal het hart van vele fietsfanaten sneller laten kloppen. Ik belde Gijs Bruinsma, een oud-collega van mij van vele leuke en gezellige fietsevenementen en vroeg hem; “Kunnen we Where the Streets Have No Name naar de Alpen halen?”

Where the streets have no wat? WTSHNN is evenement voor gravelliefhebbers en mountainbikers, georganiseerd door True Grit Cycling en ontstaan op de Utrechtse Heuvelrug. Omdat ik het zo leuk vond, heb ik bij de eerste editie nog zelf de routebordjes opgehangen. WTSHNN is een dagje uit met je vrienden op de fiets, die je begint met goede baristakoffie waarna je je laat onderdompelen in de natuur en met elkaar scheurt over onverharde wegen en single tracks. Na je rit schuif je besmeurd onder de modder aan bij het kampvuur en deel je grootse verhalen met een biertje in je ene hand en een hamburger in de andere. WTSHNN is een fietsfeest. Kan dat ook in de Alpen?

Ja, dat kan ook in de Alpen, vonden we. Het idee was geboren en plannen werden gesmeed. Alleen de uitwerking nog. Vanwege corona bleven de gehoopte deelnemersaantallen uit. Werd er dan nog wel gefeest en gefietst? Nou en of. Van de pre-party op vrijdagavond, een adembenemende Alpenrit op zaterdag tot een ontspannen hang-over ride op zondag; in Puy Saint Vincent vond een fietsfeest plaats en daar zullen nog velen van volgen.

Foto’s uit dit verslag zijn gemaakt door Erwin Sikkens en Taco Spriensma.

Blog overzicht

Delen

Auteur

Simon Rosmolen

Categories: Fietshotel

Lees ook

  • 1 mei
  • 1 mei
  • groep op wintersport terras hotel Saint Roch
    21 februari